ایران در مسیر بومیسازی فناوری تولید جنین دام

– اخبار اجتماعی –
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رئیس سازمان دامپزشکی کشور در بازدید از شرکت دانشبنیان سینا فناوران ماندگار بزرگترین مرکز تولید جنین با تکنیک لقاح آزمایشگاهی در غرب آسیا وابسته به پژوهشگاه ابنسینا جهاددانشگاهی، بر آغاز همکاریهای راهبردی برای بومیسازی دانش تولید جنین دام و تحقق خودکفایی در تولید گوشت قرمز تأکید کرد.
شرکت دانشبنیان سینا فناوران ماندگار وابسته به این نهاد، میزبان دکتر رفیعیپور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور، بود. در این بازدید، دکتر میرکریمی مدیرکل اوقاف استان تهران، مهندس عباس ناصری معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی و دکتر سید ضیا نصرتی مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی این نهاد نیز حضور داشتند.
رفیعیپور در پایان این بازدید با اشاره به ظرفیتهای فناورانه شرکت سینا فناوران ماندگار، از آغاز همکاریهای رسمی در دو محور کلیدی خبر داد و گفت: نخست، مشارکت در پروژه ملی «تولید فراسرزمینی گوساله» و دوم، همکاری در «طرح توسعه نژاد دومنظوره سیمنتال» بهمنظور دستیابی به خودکفایی در تولید گوشت قرمز است که این اقدامات گامی مؤثر در مسیر تأمین پایدار پروتئین کشور و کاهش وابستگی به واردات است.
موفقیت یک شرکت دانش بنیان در ساخت " لارنگوسکوپ بیسیم"
در ابتدای این بازدید، دکتر محمد مهدی نادری، مدیرعامل شرکت سینا فناوران ماندگار، با ارائه گزارشی از دستاوردهای این مجموعه، نقش آن را در افزایش بهرهوری در صنعت دامپروری کشور برجسته دانست.
وی به تولید جنین از گاوهای پربازده با استفاده از فناوریهای پیشرفته اشاره کرد و توسعه این حوزه را عاملی راهبردی در ارتقای زنجیره تأمین گوشت و شیر کشور عنوان کرد.
در ادامه، دکتر میرکریمی با تأکید بر نقش سنت حسنه وقف در تقویت زیرساختهای علمی و فناوری، فعالیت شرکتهای وابسته به سازمان اوقاف را نمونهای موفق از استفاده بهینه از سرمایههای وقفی در راستای توسعه پایدار دانست.
دکتر نصرتی نیز با اشاره به ظرفیتهای گسترده جهاد دانشگاهی در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی، آمادگی این نهاد را برای اجرای پروژههای مشترک ملی اعلام کرد.
وی تأکید کرد: جهاددانشگاهی بهعنوان پل ارتباطی میان علم و صنعت میتواند نقش مؤثری در تجاریسازی فناوریهای نوین ایفا کند.
در بخش دیگری از این برنامه دکتر شیرازی، مدیر گروه جنینشناسی پژوهشگاه ابنسینا، با نگاهی به مسیر بومیسازی این دانش در کشور، از چالشها و موفقیتهای این حوزه سخن گفت و تأکید کرد: ایران امروز به جایگاه ارزشمندی در زمینه فناوریهای پیشرفته تولید جنین دام دست یافته است.
این بازدید، نمادی از همافزایی میان نهادهای اجرایی، علمی و وقفمحور کشور در مسیر توسعه زیربنایی صنعت دامپروری بود؛ مسیری که با تلفیق دانش بومی و حمایت نهادی، میتواند نویدبخش خودکفایی در تولید پروتئین و امنیت غذایی پایدار برای کشور باشد.
انتهای پیام/