مشارکت بیش از 1000 نفر در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور

– اخبار اجتماعی –
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسین حیرانی؛ مسئول دبیرخانه روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور با حضور در برنامه «صبح بخیر ایران» اهمیت این سند راهبردی که در سال 1389 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد، را تبیین کرد.
این سند بهعنوان نقشه راه پیشرفت علمی و فناوری ایران، طراحی شده تا فارغ از تغییرات سیاسی و سلیقهای، برنامهای بلندمدت برای توسعه علمی ارائه دهد. به گفته حیرانی، روزآمدسازی این سند با هدف تطبیق با پیشرفتهای جدید مانند هوش مصنوعی و کوانتوم، در حال انجام است تا ایران به مرجعیت علمی و خلق ثروت از دانش دست یابد.
حیرانی در این برنامه گفت: روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور با مشارکت گسترده نهادها و مردم در جریان است. فرهنگستان علوم بهعنوان راهبر این پروژه و دانشگاهها بهعنوان کنشگران اصلی، محوریت مطالعات و اجرای این سند را بر عهده دارند. تاکنون بیش از 1000 نفر از اقشار مختلف، از کارشناسان شرکتهای حمل و نقل اینترنتی تا کارمندان شرکتهای هواپیمایی، از طریق پایگاه
اینترنتیhttps://roozamadsazi.landin.ir/ در این فرایند مشارکت کردهاند. این پایگاه بهگونهای طراحی شده که هر فرد دغدغهمند میتواند پیشنهادات خود را ارائه دهد.
سند روزآمد شده نقشه جامع علمی، حاصل خرد جمعی نخبگان خواهد بود!
او با دعوت از مردم برای مشارکت بیشتر، تأکید کرد که این سند برخلاف برخی از برنامههای کشور که در فضایی بسته تدوین میشوند، با حضور نخبگان، اندیشمندان و آحاد جامعه در حال بازنگری است.
عضو هیئتعلمی موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور، افزود: «فرهنگستان علوم بهعنوان محل تجمع نخبگان و شورای عالی انقلاب فرهنگی بهعنوان سیاستگذار کلان، بستری فراهم کردهاند تا این سند با مشارکت حداکثری شکل بگیرد.»
چرا روزآمدسازی نقشه جامع علمی ضروری است؟
این سند دو هدف اصلی را دنبال میکند: دستیابی به مرجعیت علمی و فناوری و حل مسائل اولویت دار کشور همانند ناترازی انرژی و آلودگی هوا از طریق علم و فناوری. که خلق ثروت از دانش از طریق جذب سرمایههای خرد مردمی و منابع مالی بنگاههای اقتصادی در پروژههای فناوری خطرپذیر از مهمترین مصادیق مرجعیت فناوری است.
همچنین حل مسائل اولویت دار کشور به کمک حوزههای نوظهوری مانند هوش مصنوعی و فناوری کوانتومی از اهداف اصلی این سند هستند، زیرا بسیاری از اهداف پیشین محقق شده و نیاز به بازنگری در جهتگیریها احساس میشود. دستگاههای اجرایی نیز موظفاند برنامههای سالیانه و بودجه خود را با این سند هماهنگ کنند تا اجرای آن در سطح ملی تضمین شود.
فرایند روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور و مشارکت گسترده مردم و نهادها، فرصتی بینظیر برای تقویت جایگاه علمی ایران فراهم کرده است. این حرکت ملی که با همراهی فرهنگستان علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی پیش میرود، میتواند راه را برای مرجعیت علمی و توسعه اقتصادی دانشبنیان هموار کند.
حیرانی از همه دغدغهمندان دعوت کرد تا با مراجعه به پایگاه روزآمدسازی، در این مسیر اثرگذار سهیم شوند.
انتهای پیام/