احوال حج_7/ از دفاع مقدس تا حج؛ آغاز سفرنامه با توقیف کتاب!

– اخبار ویژه نامهها –
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، "رحیم مخدومی" نویسنده کتاب "یار کجاست" در ادامه روایت خود از سفر حج و نگارش سفرنامه میگوید: من 27 سالم بود که عازم شدم؛ با خودم دو سررسید و کتاب داشتم که از نظر محتوایی در سفر حج به من کمک کند؛ کتابهایی مثل "پیام استقامت" امام خمینی (ره) و "مفاتیح الجنان".
وارد فرودگاه جده که شدیم "پیام استقامت" و سررسید را از من گرفتند و بردند؛ زمان زیادی گذشت و باهم مذاکره میکردند و کتاب و سررسید را تورق میکردند و من را نشان میدادند. من هم فکر میکردم که چه وسیله ممنوعهای با خودم بردهام. بعد که برگشتند دیدم تصاویر امام خمینی (ره) و حضرت آقا را که معمولا ابتدای هر سررسیدی بود، جدا کردهاند. ناراحت شدم و به مأمور افغانستانی که مسئول گیت و بازرسی بود توپیدم که این چه کار زشتی هست که کردید؟ این تصاویر هیچ مضمون سیاسیای ندارند.
آنجا فهمیدم که این اتفاق یک هشدار و پیامی بود که از اینجا به بعد باید مراقب باشیم چون گویا وارد یک جبهه شدهایم. رویکرد سفرنامه من باتوجه به اینکه فاصله زیادی از پایان جنگ نداشتیم، رویکردی دفاع مقدسی بود. من در دوران دفاع مقدس هم مینوشتم اما بلافاصله پس از پایان دفاع مقدس، به طور حرفهای وارد عرصه ادبیات دفاع مقدس شدم. همین دلایل باعث شده بود که ما این شرطههای سعودی را هم در واقع بعثی میدیدیم و بعد مناسک حج همه تصویری اینچنینی برای ما داشت.
در یادداشتهایی که من برمیداشتم ناخودآگاه این ذهنیت تزریق میشد؛ از طرفی خب من معلم دینی و قرآن بودم و با تاریخ اسلام آشنایی داشتم و همین پیشزمینه هم ریل گذاری میکرد تا آنچه از ادبیات و قهرمانان و شهدای دفاع مقدس در ذهن ما نهادینه شده بود، قطاری شود روی این ریل.
.
انتهای پیام/