تهران در مسیر تبدیل به شهر هوشمند تا سال 1410

– اخبار اجتماعی –
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری علیرضا زاکانی با حضور محمدنژاد، معاون مالی، هرمزی، معاون حملونقل، شعبانی، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، باقری، معاون برنامهریزی، و محمدخانی، رئیس مرکز ارتباطات شهرداری تهران، در ساختمان بلدیه برگزار شد.
زاکانی در ابتدای این نشست با بیان اینکه بیش از 44 ماه است در شهرداری تهران حضور داریم، گفت: در این مدت رویکرد جدیدی آغاز کردهایم و برای هر اقدام، روایتی مشخص و دقتی ویژه قائل شدهایم. بارها از بنده شنیدهاید که چهار تحول در شهر تهران را هدفگذاری کردهایم.
تمرکز شهرداری تهران بر تکمیل پروژههای متوقفشده 15 ساله
وی ادامه داد: همراهی شورای ششم و نقش برجسته آقای چمران، زمینهای را فراهم کرده است تا بتوانیم گامهای بلندی برداریم؛ یک تحول ناظر بر کالبد شهر، دیگری ناظر بر سبک زندگی، ایجاد آرامش و مشارکت در ساختن محیطی سرزنده با محوریت مردم؛ تحول سوم، ناظر بر مدیریت شهری و تحول چهارم نیز تبدیل تهران به شهر هوشمند تا افق 1410 است.
شهردار تهران تصریح کرد: شهری متزلزل را تحویل گرفتیم، اما توانستیم با همراهی دولت قبل، دولت فعلی و مشارکت شهروندان، از آن تزلزل عبور کنیم. امروز مرحله نخست، یعنی تثبیت، را پشت سر گذاشتهایم و وارد مرحله دوم، یعنی توسعه فعالیتها، شدهایم. در مسیر تحقق تحول، بهویژه در حوزه هوشمندسازی، گامهای اساسی برداشتهایم و در ماههای آینده، تهران با پدیدههایی در حوزه فناوریهای نوین مواجه خواهد شد؛ از جمله ساخت پارک علم و فناوری و حداقل 9 کارخانه نوآوری در وسعت بالا.
وی افزود: در حوزه حملونقل، به شرایطی رسیدهایم که امسال شاهد توسعه جهشی در خطوط مترو، اتوبوس، تراموا و واگنهای مترو خواهیم بود. همچنین در حوزه بافت فرسوده، نگاه جدیدی حاکم شده است. مسیری را دنبال میکنیم که سالها بر آن تأکید داشتیم: برای حل مشکل اجارهنشینی باید خانههایی فراخ، قابل استفاده و دارای زیرساختهای لازم فراهم شود.
شهردار تهران تأکید کرد: در آستانه آغاز یک کار و جهش بزرگ قرار داریم و همراهی افکار عمومی برای ما بسیار اهمیت دارد. رسانهها، در این میان، نقش تسهیلگر و پل ارتباطی را ایفا میکنند و میتوانند انتقالدهنده رویدادها و تحولاتی باشند که به انسجام مردم و حضور مؤثر آنان در میدان منجر میشود.
زاکانی خاطرنشان کرد: ما در مسیری پرشتاب قرار داریم. در سال 1399، درآمد شهرداری تهران 27 همت بود؛ این عدد در سال 1400 به 37 همت رسید، در سال 1401 به 80 همت افزایش یافت، در سال 1402 به 108 همت رسید و در سال گذشته به 151 همت ارتقاء یافت که در تاریخ بلدیه بیسابقه است.
وی با اشاره به افزایش مشارکت مردم در طرح «من شهردارم» گفت: علت این افزایش، دقت و توجه مردم به اقداماتی است که انجام شده است.
شهردار تهران با بیان اینکه تهران در ورزش قهرمانی ظرفیت زیادی دارد که پیشتر مورد استفاده قرار نگرفته بود، افزود: با آغاز طرح «قهرمان شهر»، میزان مشارکت مردم به یکونیم میلیون نفر رسید. ما در مسیری قرار گرفتهایم که فراتر از تعلقات، بتوانیم به مردم خدمت کنیم و با مشارکت آنها، طرحهای جذابی را در تهران به اجرا درآوریم.
زاکانی در ادامه این نشست، در پاسخ به پرسشی درباره دیدارش با رئیسجمهور گفت: در این جلسه، گزارشی از سوی وزارت راه و شهرسازی درباره پایتخت ارائه شد که در آن، به وضعیت شهر تهران، شهرستانهای استان تهران و استان البرز پرداخته شده بود و مساحتی بالغ بر 18 هزار و 800 کیلومتر مربع با جمعیتی حدود 18 میلیون نفر هدفگذاری شده بود.
وی با بیان اینکه این گزارش نشان میداد تهران از مشکلات پیرامونی خود تأثیر میپذیرد، افزود: ایراد اصلی این گزارش آن بود که به 700 هکتار از محدوده شهر تهران نپرداخته بود؛ در حالی که میبایست بخشی از گزارش به تهران، بخشی به شهرستانهای استان تهران و بخشی دیگر به استان البرز اختصاص مییافت، چرا که برخی از موارد مطرحشده در حوزه البرز قرار داشته و در حیطه اختیارات ما نبود.
شهردار تهران تصریح کرد: در این جلسه، بحثی علمی و دقیق مطرح شد و رئیسجمهور نیز سوالاتی از ارائهدهندگان گزارش مطرح کرد و دستور داد اطلاعات ارائهشده تکمیل و اصلاح شود، چرا که برخی از دادهها نادرست بود. وقتی از افزایش جمعیت صحبت میشود، این آمار باید دقیق باشد؛ تهران تنها 0.7 درصد افزایش جمعیت داشته، در حالی که شهرستانهای اطراف با افزایش 10 درصدی مواجه بودهاند که این موضوع، ناشی از یک نگاه نادرست مبنی بر «گران اداره شدن تهران» بوده است.
وی در پایان گفت: نباید یک آمار مخدوش را به کل جامعه هدف تعمیم داد؛ لازم است شهرستانهای استان تهران و البرز از این گزارش جدا شوند و برای هر بخش، تحلیل تخصصی ناظر به شرایط خاص همان منطقه در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/