کلاسهای درس باید از الگوی سنتی خارج شوند/ تحول آموزش ابتدایی با محوریت معلمان

– اخبار اجتماعی –
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رضوان حکیمزاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه تغییر واقعی زمانی رخ میدهد که کلاسهای درس از الگوی سنتی خارج شده و به محیطهایی پویا، شاداب، مشارکتی و یادگیرندهمحور تبدیل شوند، اظهار کرد: برای اولین بار آموزشوپرورش در مرکز توجه عالیترین مقام اجرایی کشور، یعنی ریاست جمهوری قرار گرفته و برنامه تحول با حمایت کامل در حال اجراست.
وی افزود: این برنامه دارای دو بخش اصلی است، عدالت آموزشی که شامل رفع محرومیت، توسعه فضاهای آموزشی و بهرهگیری از فناوری برای ایجاد فرصتهای برابر است و اصلاح روشهای یاددهی یادگیری با توسعه روشهای نوین تدریس، بهرهگیری از یادگیری گروهی، خلاقانه و فعال در محیطهای یادگیری.
شهادت 30 دانشآموز و 7 معلم در حملات اسرائیل
حکیمزاده ضمن تشریح ساختار اجرایی، به ایجاد اجتماعات یادگیری در سطح مدارس اشاره کرد و گفت: در این اجتماعات، معلمان نه فقط دریافتکننده محتوا، بلکه تولیدکننده، تسهیلگر و عامل اصلی تغییر هستند. این رویکرد مبتنی بر باور به توانمندیهای معلمان طراحی شده است.
وی متذکر شد: در این برنامه، برای هر اجتماع یادگیری یک سرگروه آموزشی در نظر گرفته شده که وظیفه هدایت تیم، ایجاد تعامل، دریافت و ارسال محتوای تولیدشده و ارائه بازخورد را دارد. همچنین محتوای تولیدی توسط معلمان در قالب فیلم، اینفوگرافیک، خلاصهکتاب، اسلاید و… در سامانههای مشخص بارگذاری شده و پس از ارزیابی در مخازن استانی و کشوری به اشتراک گذاشته میشود.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش از برگزاری دورههای حضوری توانمندسازی در مشهد و همچنین آموزشهای مجازی در بستر سامانههای آموزش وزارتخانه از جمله "شاد" و "سامانه اجتماعات یادگیری" خبر داد. این آموزشها با هدف آمادهسازی معلمان برای اجرای کلاسهای مشارکتی، گروهمحور و یادگیرندهمحور انجام میشود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با همکاری و همافزایی همکاران و کارشناسان مناطق آموزشی استان، برنامه اصلاح روشهای آموزش و تحول در محیطهای یادگیری در استان همدان به شکل مطلوبی پیگیری و اجرایی شود.
انتهای پیام/