اجتماعی

وزیر بهداشت:‌ 55درصد از سالمندان بی‌دندان هستند

– اخبار اجتماعی –

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا ظفرقندی در مراسم بزرگداشت روز دندان‌پزشکی که در برج میلاد تهران برگزار شد، با اشاره به اهمیت نام‌گذاری روزهایی به نام رشته‌های تخصصی اظهار کرد: هدف از این نام‌گذاری‌ها مرور گذشته، ترسیم چشم‌انداز آینده و هم‌اندیشی در آن حوزه‌هاست.

وی با یادآوری اینکه در گذشته تنها پنج دانشکده دندان‌پزشکی در کشور وجود داشت، افزود: امروز این تعداد به 46 دانشکده رسیده است و خوشبختانه تمامی کارهای تخصصی و علمی در سطح بالا در حوزه‌های مختلف پزشکی و دندان‌پزشکی در کشور قابل انجام است.

وزیر بهداشت با تأکید بر پیشرفت‌های علمی کشور در حوزه دندان‌پزشکی بیان کرد: این دستاوردها مایه افتخار ملی است و باید به اطلاع عموم مردم برسد. طبق نظرسنجی‌های مختلف، جامعه پزشکی میان دو مرجع اول اعتماد عمومی قرار دارد، در حالی که برخی جامعه‌ها که قبلاً در این رتبه‌ها بودند، امروز جایگاه‌های بسیار پایین‌تری دارند.

وی با اعلام عملکرد چشمگیر نظام سلامت در ایام نوروز گفت: در تعطیلات نوروز، با وجود استراحت اکثر مردم، بیش از 137 هزار عمل جراحی الکتیو انجام شد، همچنین 1478 مورد احیای موفق و 115 عمل پیوند کبد، قلب و کلیه در این ایام انجام شده است که نشان‌دهنده تلاش شبانه‌روزی کادر درمان کشور است.

ظفرقندی ضمن تأکید بر رشد چشمگیر عمودی نظام سلامت اظهار کرد: برای توسعه پایدار، نیازمند رشد افقی و گسترش خدمات در سطح کشور هستیم.

وی با توجه به دو حوزه درمان و پیشگیری، از جامعه دندان‌پزشکی خواست در حوزه پیشگیری بیش از پیش فعال باشند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هشدار داد: 18 درصد مردم هیچ‌گونه روش بهداشتی در مراقبت از دندان را رعایت نمی‌کنند و این رقم در دهک‌های اقتصادی پایین به 50 درصد می‌رسد که نیازمند توجه جدی است.

کودکان ایرانی 2 تا 5 دندان پوسیده دارند/ توصیه وزارت بهداشت

ظفرقندی با اشاره به نگرانی‌های جدی در حوزه بهداشت دهان و دندان گفت: 55 درصد از سالمندان بالای 65 سال در کشور کاملاً بی‌دندان هستند؛ در حالی که این شاخص در دنیا 25 تا 30 درصد است، این وضعیت نشان می‌دهد که باید در حوزه پیشگیری، و حتی فراتر از آن، در حوزه پیش از پیشگیری، اقداماتی جدی انجام دهیم.

وی از همه دندان‌پزشکان، اساتید، و فعالان حوزه سلامت خواست با هم‌افزایی و تلاش در حوزه‌های آموزش، درمان و ارتقای سلامت عمومی، نقش‌آفرینی مؤثری در بهبود شاخص‌های بهداشت دهان و دندان ایفا کنند.

در ادامه این مراسم، محمد رئیس‌زاده؛ رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی با اعلام رشد قابل توجه تعداد دندا‌ن‌پزشکان در چهار دهه اخیر گفت: چهار دهه پیش تنها 2 هزار دندان‌پزشک در کشور داشتیم، اما امروز این تعداد به بیش از 49 هزار نفر رسیده است که بالغ بر 6600 نفر از آن‌ها در رشته‌های تخصصی و فوق‌تخصصی مشغول به فعالیت هستند.

وی این رشد را مرهون تلاش اساتید دانشگاهی در حوزه درمان دانست، اما تأکید کرد که با وجود این پیشرفت‌ها، شاخص‌های تخصصی دندانی در کشور همچنان در وضعیت مطلوبی قرار ندارند و 29 درصد از هزینه‌های بهداشت خانوار به خدمات دندان‌پزشکی اختصاص می‌یابد؛ رقمی که برای دهک‌های بالای درآمدی است و بیانگر شکاف جدی در دسترسی دهک‌های پایین به این خدمات است.

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی همچنین از کاهش قابل توجه آمار درخواست گواهی گود استندینگ در سال جاری خبر داد و گفت: در سال 1403 نسبت به 1402، درخواست خروج از کشور 18.75 درصد کاهش یافته و این عدد در دندان‌پزشکان به 19.5 درصد رسیده است؛ یعنی 1400 نفر کمتر نسبت به سال قبل.

وی این کاهش را نشانه‌ای از افزایش امید و تغییر رویکرد دولت و وزارت بهداشت در مواجهه با چالش‌های حوزه سلامت عنوان کرد.

رئیس‌زاده همچنین حضور وزیر بهداشت در این مراسم را برای نخستین‌بار در دوره مدیریتش اقدامی مثبت و نمادین دانست و ابراز کرد: در گذشته با پدیده‌هایی مانند کتمان مشکلات درمانی و دستاوردسازی مواجه بودیم، اما امروز با نگاهی صریح و مسئولانه، در مسیر اصلاح قرار گرفته‌ایم.

انتهای پیام/+

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا