اجتماعی

قشم در میان 10 نقطه مانگرویی جهان از نگاه سازمان فضایی اروپا

– اخبار ویژه نامه‌ها –

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، سازمان فضایی اروپا (ESA) به مناسبت روز جهانی حفاظت از اکوسیستم‌های مانگرو، مجموعه‌ای از تصاویر ماهواره‌ای از جنگل‌های مانگرو در نقاط مختلف جهان منتشر کرده که یکی از این تصاویر مربوط به جزیره قشم در جنوب ایران است.

جنگل‌های مانگرو که در مناطق بین خشکی و دریا رشد می‌کنند، از متنوع‌ترین و در عین حال آسیب‌پذیرترین اکوسیستم‌های زمین هستند. این جنگل‌ها پناهگاهی برای انواع جانوران از جمله ماهیان، پرندگان و میمون‌ها بوده و در برابر طوفان‌ها و امواج دریا نقشی حفاظتی ایفا می‌کنند. توانایی آن‌ها در جذب و ذخیره‌سازی کربن نیز باعث شده تا به عنوان «قهرمانان آب و هوا» شناخته شوند.

بر اساس اعلام سازمان فضایی اروپا، جنگل‌های مانگرو سه تا پنج برابر سریع‌تر از دیگر جنگل‌ها در حال نابودی هستند. به همین دلیل، پایش مستمر این مناطق از طریق ماهواره‌هایی نظیر سنتینل-2 و ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) اهمیت زیادی دارد. تصاویر دریافتی به سیاست‌گذاران و پژوهشگران در تدوین برنامه‌های حفاظتی و بازسازی این اکوسیستم‌های حساس کمک می‌کند.

در میان 10 تصویری که در این پست منتشر شده، تصویری چشمگیر از جنگل‌های حرا در جزیره قشم نیز دیده می‌شود. این تصویر در سال 2020 توسط داده‌های ماهواره کوپرنیک سنتینل-2 ثبت شده و اصلاح‌شده‌ی آن توسط ناسا و ESA منتشر شده است.

سایر تصاویر مربوط به مناطق مانگرویی در کشورهای ونزوئلا، هند، مالزی، ماداگاسکار و استرالیا هستند. سازمان فضایی اروپا با انتشار این تصاویر، بر اهمیت حفظ تنوع زیستی و مقابله با تخریب زیستگاه‌های طبیعی در برابر تغییرات اقلیمی تأکید کرده است.

انتهای پیام/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا